Hopp til innholdet

Derfor må ikke barn bade alene i boblebad

Et massasjebad eller boblebad er stor fornøyelse for både barn og voksne. Det innebærer også noen trivielle men potensielt alvorlige farer. Som voksen er det ditt ansvar at barn ikke bader alene.

Boblebad og massasjebad er varme. Det er gjerne det man ønsker også, men man må huske på faren for hypertermi, altså overoppheting.

Badet holder gjerne 38-40 grader, og som de fleste vet er 40 grader i menneskekroppen en ganske heftig feber. Man kan derfor lett bli ør og svimmel, og det kan potensielt påvirke hjerterytmen. En liten kropp er ekstra utsatt.

Dersom flere barn skal bade kan det være lurt å sette ned temperaturen noen grader. Videre skal det alltid være en voksen tilstede.

Drukningsfare

Mange barn kan synes det er gøy å leke med boblene som kommer fra dysene, og dette skaper en potensiell drukningsfare. Er man svimmel kan man også enklere falle på vei ut. En drukning er ofte en stillferdig affære som kan være vanskelig å se. Den voksne bør derfor være oppmerksom.

Dette gjelder også for voksne som sitter i massasjebad og drikker. Da bør man aldri gå fra noen alene, for plutselig kan det gå galt når vedkommende har tenkt seg ut av badet.

Hygiene

Boblebad og massasjebad er himmelsk for bakterier, dette faktum er ikke til å komme unna, men man kan holde badet hygienisk rent. Dersom barn skal bade er dette viktig da de ikke tåler alle bakterier like godt som voksne.

Barna, som de voksne, skal opprettholde før-bading-reglene, som blant annet involverer en god dusj og skyll før man går opp i massasjebadet. Barn med hudinfeksjon som Pseudomonas og fullikulitt bør ikke bade da disse bakteriene trives godt i vann og kan smitte andre gjennom små sår i huden. Selv om tilstandene er ufarlige og svært sjelden trenger antibiotika, så er det fortsatt en uheldig situasjon. Alternativt må området med infeksjon dekkes godt til av en helt tett bandasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *