Slik er boblebad for gravide

En avslapping i et varmt massasjebad kan være lindrende for ømme bekken og rygger, men ta hensyn til barnet i magen og ikke bli sittende for lenge.

Er man gravid og har et boblebad må man først av alt ikke sitte for lenge, og føler man seg uvel må man gå ut. Det er også viktig at badet er hygienisk.

Temperatur

Normal kroppstemperatur ligger på rett under 37 grader, og boblebad holder ofte mellom 38 og 40 grader. En slik økning i temperatur tilsvarer en veldig heftig feber, og de fleste vet nok hvordan det føles.

Forhøyet temperatur kan være ugunstig for fosterets utvikling. I følge Norsk Helseinformatikk kan et varmt bad i vanlig badekar kan være bedre da man enklere unngår overoppheting. Ønsker man å bruke boblebad eller massasjebad bør dette ikke overskride ti minutter.

Lang tid i boblebad eller massasjebad kan også forstyrre hjerterytmen, da på grunn av den økte kroppstemperaturen.

Ønsker man en massasje fra boblebad eller massasjebad bør man sette ned temperaturen. Et bedre alternativ ville vært svømming i et basseng. Det er ofte anbefalt da det gir trening og bevegelse for leddene.

Bakterier

Det har vært flere tilfeller av nyfødde smittet med hudinfeksjonen Pseudomonas fordi mødrene har sittet i et lite hygienisk massasjebad. Dette er ofte en ufarlig infeksjon men for personer som er svake og med dårlig immunforsvar kan det føre til dødelige situasjoner. Slikt kan enkelt unngåes ved å gjøre regelmessig vedlikehold og renhold. Dette innvolverer kontroll på pH og sanitærstoff(klor/brom), rensing av filter, og bruk av Shock.

 

Skroll til toppen