Hopp til innholdet

Kjemisk lukt – slik fikser du det

Så, boblebadet ditt lukter bokstavelig talt som et mottak for kjemisk avfall. Fortvil ikke, løsningen er enkel!

Kjemisk lukt fra boblebadet er veldig enkelt og greit for mye sanitærstoff, klor eller brom, i vannet. Det kan være greit å måle innholdet klor og brom med en teststrip eller testtablett før du begynner bare for å luke ut eventuelle andre problemer. Er verdiene over 5 mg/L for klor, og 10 mg/L for brom har du funnet årsaken vertfall.

Problemstillingen

Kjemisk lukt er ikke hyggelig å bade i. Det kan også være fysisk ubehagelig i form av kløe, utslett eller svie.

Som sagt er grunnen ofte for mye sanitærstoff eller andre kjemikalier. Du må huske på at alle kjemikaliene du tilsetter vannet vil akkumulere seg så lenge du ikke bytter vannet.

Hva kan du gjøre

Det du må gjøre er å “sjokke” vannet. Det du egentlig gjør er å nøytralisere det. Sjokk bryter ned sammensetninger av klor/brom og diverse organiske sammensetninger. Slik blir de tatt opp av filteret. Produktene heter gjerne noe med “vann” og shock/nøytralisering.  Sett i gang pumpen på fult og la den gå noen minutter så alt får blandet seg. Mål innholdet surstoff igjen, og tilsette surstoff etter behov. Så enkelt er det ofte.

Å sjokke vannet er noe du bør gjøre etter hver gang boblebadet blir brukt. Dersom vannet ditt ofte lukter kjemisk, er det absolutt på tide å bytte vannet, og i samme slengen rense filteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *