Muggen lukt – slik fikser du det

Hvorfor alle badekar kan lukte mugg, og hvordan du fikser det

Slapp av, du trenger mest sannsynlig ikke verken vaske eller bytte vann. Problemet skyldes algevekst eller bakterievekst i vannet ditt.

Hvordan fikser du dette?

Har du UV-filter burde ikke dette skje. Kjør i gang pumpen og se om problemet løser seg, om ikke ring service da det kan være noe galt med UV-lampen.

For dere som har mer vanlige vannfilter, oson-filter eller saltvannsrensing er løsningen nokså enkel. Det du trenger å gjøre er å korrigere pH-verdien og mengden sanitærstoff (klor eller brom) i vannet. Her får du vite hvordan.

  • Det første du kan sjekke er om pH-en ligger rundt nøytral (7.2 – 7.6 er bra). Dette gjør du ved hjelp av en teststripe du dypper i vannet og leser av fargeendringene. Er tilfeldigvis hele din familie fargeblinde finnes det digitale måleapparat. Bruk pH-up eller pH-down alt etter som resultat av måling. Alger forekommer ved for høy pH, så da trengs det pH-down.
  • Neste er mengden sanitærstoff i vannet. Ofte er det klor eller brom som er brukt. For å finne innhold av klor eller brom bruker du teststriper slik som for å finne pH. Det finnes også testtabletter, men disse tar lenger tid å bruke. NB, dette er en egen type teststriper, ikke de samme stripene som måler pH-verdi.
    Bruker du klor er idealverdien 1-3 mg/L, for brom er den 2-6 mg/L. Du regulere ved å tilsette brom- eller klortabletter etter behov. Veiledning står på boksen.

Sett på pumpen og la den røre rundt vannet og kjemikaliene.

Test vannet igjen etter noen minutter på full pumpeeffekt. Til slutt vask er du filteret om du har det.

Dersom du fortsatt kan se grønn/brune flekker i badet må du skrubbe disse. Filteret burde plukke opp bitene. Opplever du derimot flytende biter kan det hende du har problemer inne i rørene(link kommer).
For å unngå vekster i ditt boblebad eller massasjebad er det lurt å dekke til toppen med et lokk som ikke slipper gjennom lys.

Skroll til toppen