Uklart vann i boblebad – problemløsing

Ser vannet i boblebadet ditt ut som luften over Shanghai? Da er det nok på tide å gjøre noe med det. Løsningene er enkle, men å identifisere det nøyaktige problemet kan være litt verre. Uansett, så skal vi hjelpe deg. 

Uklart vann har en mengde årsaker, det kan være feil pH-verdi, overmetting av kjemikalier, hardt vann eller dårlig filtrering.

Problemstilling

Så det faktum at vannet er uklart er lite hyggelig med tanke på badeopplevelsen. Det kan i tillegg være skadelig for varmeelementene, pumpene, dysene og rørene i boblebadet ditt.

Overmetting av kjemikalier vil si at vannet ditt har akkumulert så mye kjemikalier at det nå er fult. Vannet kan ikke løse opp flere kjemikalier, så de flyter fritt. Se for deg et vannglass som du fyller koksalt i. Du kan løse opp mye salt, men etterhvert vil saltet bare ligge i bunnen. Dette er overmetting.

En høy pH-verdi kan gi uklart vann da pH-en har sammenheng med de andre kjemikaliene å gjøre. Vannet blir ofte i samme slengen litt glatt og nesten småsleimete mot huden.

Hardt vann vil si at vannet har et høyt innhold av kalsium og/eller magnesium. Dette er den store faren for pumpe og varmeelement.

Filteret ditt kan også være skittent eller ødelagt.

Hva kan du gjøre?

Det første du må gjøre er å sjekke pH og alkalitet. Alkaliteten fungere som en buffer for pH-en, så viss du må korrigere pH er det viktig at du korrigere alkaliteten først.

Mål av pH og alkalitet. Dersom verdiene for alkalitet er mellom 80 og 120 mg/L, og pH er mellom 7.4 og 7.6, så kan du hoppe videre til neste problem. Er verdiene feil, bør du rette opp i disse. Les hvordan i vår vannkvalitetsguide.

Hardt vann er gjerne et litt større problem, da man mest sannsynlig har fylt opp boblebadet med vann fra huset sin vannforsyning eller en brønn. En løsning her er å bruke kullfilter og diverse produkter som hindrer utfelling av kalk. Les mer i vår vår artikkel om kalkoppbygging.

Dersom filteret ditt er skittent er det på tide å vaske eller bytte dette.

Er vannet overmettet av kjemikalier må du bytte vann. Dette er en nokså rett frem prosess. Det er også ganske greit for da har du mulighet til å vaske bort eventuelle kalkbelegg, og i tillegg vaske filteret. Du har også et ferskt utgangspunkt for å regulere pH og alkalitet.

Skroll til toppen