Hvordan motvirke kalkoppbygging i ditt boblebad eller massasjebad

Kalk er ikke det største problemet du kan oppleve, men det kan skape noen komplikasjoner vertfall dersom kalken kommer fra vannet du fyller med. Les videre for å finne ut hva problemene kan være.

Kalken kommer gjerne av to ting. Enten har pH-verdien i karet ditt endret seg, så når du tilsetter ulike kjemikalier i tillegg til menneskekropper som har alskens stoffer på huden, så kan noen av disse stoffene binde seg til kalk. Dette er nokså enkelt å fikse.

Verre er det dersom vannet du fyller karet med er naturlig hardt. At vannet er hardt betyr at det har et naturlig høyt innholde kalsium og/eller magnesium. Er det dette som er problemet må du investere i kjemikalier og rensesystemer for å fjerne kalsium og magnesium, eller så må du finne vannet ditt en annen plass.

Problemstillingen

Selv om kalken du finner i vannet ikke er farlig for deg, så skaper den litt trøbbel. For det første vil vannet bli uklart, og det ser ikke så friskt og lekkert ut.

For det andre kan du oppleve å få en hardt kant i vannsjiktet på innsiden av karet. Dette er da kalk som har festet seg til veggen på karet. Den kan være hard og ubehagelig.

For det tredje vil de tilsatte sanitærstoffene fungere dårligere.

For det fjerde, det som du burde bekymre deg for, kan store mengder kalk skade pumpe, filter og varmeelementer. Dette kan bli en klekkelig regning for reperasjon eller bytte.

Hva kan du gjøre?

Som sagt over er problemet aller oftes skyld i to ting. Det var pH, og hardhet på vannet du fyller med.

La oss begynne med hardt vann. Dersom vannet du fyller med er hardt må du finne annet vann å fylle med. Dette kan være vanskelig, da vannet man fyller med ofte kommer fra huset. Opplever du gråaktig belegg på oppvasken, eller at såpe ikke skummer, så kan vannet fra brønnen eller kommunen være hardt. Vi i boblebad-vedlikehold.no har dessverre vår ekspertise innenfor boblebad, og ikke kommunale vanntilbud.

Er pH-en feil må du korrigere for dette samt for alkalitet. Dette gjør du enkelt og greit ved å følge vår hendige artikkel om vannkjemi.

For å vaske bort kalkbelegg må du ikke bruke noe som skurer eller kan ellers ripe innsiden av karet. Bruk varmt vann og en klut, alternativt et improvisert skrapeverktøy i myk plast dersom belegget sitter hardt.

Er vannet hardt og uklart kan det være lurt å bare bytte alt vannet i same slengen, så kan man i tillegg enklere vaske.

Les her hvordan du bytter vannet, så enkelt som mulig.

Når du tilsetter nytt vann er det lurt å også tilsette produkter som motvirker utfelling av kalk og jern.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen